Wat doen we

Zoals de naam van onze stichting al aangeeft: we proberen onze “naaste” in Roemenie bij te staan en te ondersteunen, als taak die ons is meegegeven vanuit een Christelijke opdracht: “Heb uw naaste lief als uzelf”

Onze financiele hulpverlening bestaat ruwweg uit 2 delen.

Het donateursproject:

• Donateurs uit Lutten en omstreken doneren maandelijks aan de Stichting.
  • Deze bijdragen worden bestemd voor de armsten en degenen die dit het meest nodig hebben, in de vorm van voedselpakketten, huur voor de woning, hout voor de kachel, of wat maar nodig is.
  • 70% gaat rechtstreeks naar de gezinnen, 30% wordt gereserveerd voor "algemene doeleinden" te besteden door de dominee, na overleg met de stichting.

Diverse projecten, bekostigd uit giften, akties, etc.

• Opknappen van de kelder, voor de jeugd.
  • Aanschaf van tafeltennistafel, computers en stoelen voor de kelder.
  • Geld voor operatie van een gemeentelid.
  • Pomp voor de gemeente in Maylat voor watervoorziening.
  • De renovatie van het dak van de kerk van Maylat.
  • Bijdrage in de renovatie van het kerkorgel
  • Extra pakketten door de jeugd rondgebracht bij het bezoek in 2010.
  • Vanaf 2012: ondersteuning aan het opvangproject van Stichting Timulazu in Tirgu Mures, zowel met financiele ondersteuning middels acties, etc. maar ook in de vorm van “handen uit de mouwen en bouwen”. Zie verder op de site onder Timulazu. In principe een tijdelijke ondersteuning voor de opstartfase van het project.